Mijn eerste maanden als ondernemer

Het is deze maand alweer 5 maanden geleden dat ik mezelf heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat kan de tijd toch bizar snel gaan. ‘Time flies when you’re having fun’ is dan ook weer flink duidelijk geworden de afgelopen maanden. Bij een normale 9 tot 5 baan haatte ik de winter onwijs erg. En dat is niet overdreven. Op je werk aankomen wanneer het nog donker is en als je werkdag voorbij is heb je eigenlijk geen daglicht gezien. Vreselijk vond ik dat. Sommige van jullie zullen wellicht denken; ‘wat stelt zij zich aan’, maar ik werd daar écht ongelukkig van.

Wat een verschil is dat nu ik voor mezelf ben begonnen. Terwijl ik alsnog iedere ochtend op tijd mijn bed uit ga. Ik denk dat het komt doordat ik nu vrijheid heb en niet het gevoel heb dat ik ergens moet zijn tot klokslag 5 uur. Ik plan afspraken in wanneer dat voor mijn werkzaamheden uitkomt, als ik geen inspiratie meer heb stop ik even met werken en als ik een dag vrij wil omdat ik mezelf niet lekker voel, dan doe ik dat.

Wel wil ik ook de ‘mindere kant’ van de afgelopen 5 maanden delen. Naast dat er veel op mijn pad is gekomen en ik ontzettend blij ben met het werk wat ik op dit moment heb, heb ik ook zeker stress ervaren. Stress om het feit of klanten wel blij zijn met wat ik voor hen maak, of ik soms niet teveel hooi op mijn vork neem en of dit nou écht is wat ik wil. Ik denk dat er zeker ondernemers zullen zijn die zichzelf hierin herkennen. Helemaal als je, net als ik, in een relatief korte tijd snel bent gegroeid met je onderneming. Ik voelde mij kwetsbaar en soms heel onzeker omdat ik al mijn werk alleen doe. Je hebt wel mensen om je heen aan wie je het een en ander kunt vragen, maar het zijn mijn klanten en daarom ook mijn beslissingen.

Gelukkig is de stress en onzekerheid steeds meer aan het afnemen omdat ik steeds meer positieve feedback van klanten ontvang. Ze zijn tevreden en zij zien groei in hun social media kanalen. Dit geeft rust en zelfvertrouwen en dat had ik wel echt nodig.

Ik ben van mezelf een perfectionist maar wil ook veel tegelijk doen en dat gaat soms niet altijd even goed samen. Dan ga je fouten maken en dat is nou net niet wat ik wil. Ik ben steeds beter gaan plannen en gaan werken met contentkalenders. Op die manier kwam er nog meer rust in mijn hoofd en had ik af en toe ook een moment om mijn financiën op orde te brengen en om mijn eigen social media te onderhouden.

Al met al waren het 5 onwijs leuke maanden, maar ook stress hoort erbij. Dat is niet erg, maar het moet niet te erg worden en je werkzaamheden gaan beïnvloeden. En dat is gelukkig niet gebeurd.

Liefs,

Jessie

1 reactie op “Mijn eerste maanden als ondernemer”

  1. Lieve Jessie. Mooi dat ik even mee mag kijken in je eerste 5 maanden ondernemen. Ondernemen is vallen en opstaan. Jij bent ten eerste je beroep aan het ontdekken en ten tweede ondernemen aan het ontdekken.
    Ik begon te ondernemen na 30 jaar mijn beroep te hebben uitgeoefend.
    Ik ben trots op jouw lef, creativiteit, positiviteit, en drive. Ik weet je gaat er 100% voor. In werkelijkheid 110%.
    Houd plezier, overzicht en inzicht in je werk. ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *